00e

Početkom 2001. Tereza je na petnaestodnevnoj turneji po Australiji, a nastupa i na Dori 2001. sa skladbom Ive Lesića i Željka Pavičića Zlatni ključ sudbine. U Sarajevu, Bosna i Hercegovina, nastupa kao posebna gošća i najveća zvijezda u gala programu svečanosti proglašenja Žene godine Bosne i Hercegovine. Promovira duet sa sjajnom pjesmom Kemala Montena Sve dok bude bilo i nas dvoje.
Na Melodijama Hrvatskog Jadrana 2001. izvodi skladbu Ja jubin te zauvik autorskog dvojca Zdenka Runjića i Nenada Ninčevića. Kao i uvijek pjeva uživo izazvavši sjajnu reakciju publike kako na večeri Zabavnih melodija, tako i u Superfinalu te prema posebnoj odluci direktora Festivala gospodina Zdenka Runjića osvaja Nagradu za najbolju interpretaciju. Na Festivalu nastupa i u autorskoj večeri Zdenka Runjića sa skladbama I ni me stra' i Sunčane fontane. Na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku dobija posebnu nagradu "Šansonjer" za doprinos razvoju dalmatinske pjesme te nastupa na obje večeri Festivala - na Večeri dalmatinske šansone s Runjićevom skladbom I ni me stra', a na Večeri novih skladbi izvodi zapaženu skladbu D. Šarca i M. Schwyter Ne traži dalje.
Održava koncert u Ženevi te sudjeluje u programu 50. obljetnice osnivanja UNICEF-a u Sanremu gdje je najavljeno da Tereza uskoro postaje ambasadoricom dobre volje UNICEF-a. U rujnu nastupa na velikom koncertu u povodu 10. godišnjice osnivanja Croatian Band Aida - Moja domovina. Održava koncerte u Sloveniji.
Povodom 40. obljetnice Pučkog otvorenog učilišta u Daruvaru održava svečani koncert - ujedno je to prvo pojavljivanje na hrvatskoj sceni nakon duge dvije godine stanke. Sudjeluje na Gala koncertu UNICEF-a u Ljubljani. Potom slijedi show TV Bratislavi i koncert u Košicama, Slovačka. U Zagrebu sudjeluje na dobrotvornom koncertu u povodu 80. obljetnice Društva Hrvatskih žena. U prosincu sudjeluje na Godišnjem kongresu turističkih radnika USTOA u Miamiju, USA. Bilježimo potom sudjelovanje na dobrotvornom koncertu u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog senološkog društva i Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa donna. Slijedi više nastupa u emisijama HTV-a. Doček Nove godine na luksuznoj jahti i s koncertom u Veneciji. Nastup u Novogodišnjem programu gdje je promovirana nova pjesma Katedrala.

U novoj 2002-oj godini Tereza nas je iznenadila kao predsjednica umjetničkog vijeća Dubrovačke Feste koja se održavala tijekom proslave dana Sv.Vlaha zaštitnika Dubrovnika krajem siječnja i početkom veljače. Na njezin poziv došli su i nastupili brojni poznati hrvatski pjevači, a cijeli povod je bio humanitarnog karaktera - za obnovu Malog mola u dubrovačkoj staroj Gradskoj luci i za školovanje darovitih studenata slabijeg imovnog stanja i s ciljem da se Festa i dalje nastavi održavati u budućnosti. Slijedi nastup u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u sklopu proslave godine velikog skladatelja Verdija gdje pjeva opernu ariju Adio del passato. U ožujku nastupa u glazbenoj emisiji HRT-a Do zvijezda zajedno održanoj u kazalištu Gavella izvodeći najljepši opus svojih pjesama uz pratnju svojih glazbenika i dugogodišnjeg prijatelja i suradnika prof. Branka Bulića, uz glazbene goste Miru Ungara i Ivanku Boljkovac. U svibnju Tereza nastupa na velikom humanitarnom koncertu Sveto ime Vukovar za pomoć vukovarskoj bolnici održanog u dvorani Lisinski gdje pjeva prigodnu pjesmu Katedrala čime iznova potvrđuje svoje humanitarne sklonosti i podsjeća nas na ratna stradanja tog grada. U srpnju nastupa kao gošća na koncertu klape Ragusa i s njima izvodi Skaline od Buža. Kroz cijeli taj period teku pripreme za najvažniji koncertni događaj godine-dva koncerta s višestrukim oscarevcem Michelom Legrandom. 21. srpnja u sklopu 53-ih Dubrovačkih ljetnih igara održan je prvi koncert na Boškovićevoj poljani u Dubrovniku gdje je Tereza svojom izvrsnom interpretacijom dosegla nove vrhunce svoje karijere izvevši nekoliko starih skladbi, i tri posve nove: Sjaj (S. Kalogjera i M. Rogić), Ti si grijeh (Đ. Jusić i L. Paljetak) i Ljubav je jača od samog života (Z. Runjić i M. Rogić) te dvije arije: Casta diva iz opere Norma i Nessun dorma iz opere Turandot , dok je Michel izveo svoje najpoznatije kompozicije za koje je dobio 3 Oscara i 5 Grammyija te još jednom potvrdio veličinu svojega imena u svjetskim krugovima. Ta dva iznimna talenta zajedno su dominirala u dva prekrasna dueta Et si demain (M. Legrand/E. Marnay) i Les parapluies de Cherbourg (M. Legrand /J. Demy) na koje ni publika nije ostala ravnodušna.
23. srpnja na Peristilu u sklopu Splitskog ljeta repriziran je s još više žara isti ugođaj, ovaj puta upotpunjen televizijskim i radio prijenosom. Sa ta dva velika koncerta koja su zasigurno glazbeni događaj godine Tereza je još jednom pokazala svoj glazbeni talent i veličinu svoga imena u svijetu. U listopadu nastupa na koncertu u Bjelovaru, te nastup na Festivalu kajkavskih popevki gdje je predstavila zasigurno jednu od najljepših svojih pjesama I nek zorje ostaneju tam autorskog dvojca S.Stilinović i S.Leopold. U prosincu u sklopu akcije za kupnju mamografa nastupa u Dubrovniku, te za kraj godine slijede dva koncerta u HNK Ivan Pl.Zajec u Rijeci od kojih je jedan humanitarnog karaktera, a drugi nazvan "Koncert s Terezom, ususret Božiću" gdje je otpjevala svoje popularne pjesme na hrvatskom i francuskom i najljepše božićne pjesme. Novu 2003. godinu Tereza dočekuje s klapom Maestral i gostima u obnovljenoj tvrđavi Revelin u Dubrovniku, ostajući i na taj način vjerna svom Gradu ishodištu.

I 2003. godinu Tereza započinje pripremama oko FESTE DUBROVNIK koji ovaj puta svoj humanitarni karakter usmjeruje borbi protiv droge. Festa je, za razliku od festivala, revijalne naravi, nije natjecateljska. Na završnom koncertu nastupilo je trideset ponajboljih domaćih estradnih umjetnika te gosti iz Slovenije i BiH. Po završetku Feste, Tereza održava koncerte u Nizozemskoj. Potom u ožujku nastupa u Opatiji zajedno sa svojim kolegama pjevačima na dirljivom koncertu Sve što znaš o meni - koncertu u počast pjesmama Arsena Dedića, s maestralnom izvedbom Arsenove skladbe Kuća pored mora.
Svoj novi CD S druge strane sna, Tereza predstavlja u Opatiji i u Zagrebu gdje promovira i novi TV spot - Katedrala te predstavlja svoju web stranicu.
Slijedi nastup na velikom koncertu Kemala Montena Kemo i prijatelji u Sarajevu.
Svibanj Tereza započinje velikim koncertom s klapom Ragusa u Logarskoj dolini. Potom nastupa na XI. Festivalu domoljubne pjesme Hrvatske u Slavonskom Brodu s pjesmom Dubrovniče, pozdravi ravnicu (Đ. Jusić - N. Zuban), a samo dva dana kasnije održava solistički koncert na Velikoj pozornici u zagrebačkom parku Maksimir . U svibnju je bio održan i svojevrsni natječaj web stranica hrvatskih umjetnika gdje je Terezina stranica ušla među prvih deset od ukupno 58 prijavljenih na natječaj.
Prigodom dolaska Svetog oca Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj snima pjesmu i video spot Dobro doša Pape (D. Žanko - D. Britvić - S. Kalogjera). U lipnju održava zapaženi koncert u Osijeku na brodu Galija .U kolovozu održava koncert u Jamskom dvorcu u Postojni, koncertira u sklopu Rovinjskih noći u posebnom dijelu tradicionalnog performansa baleta, drame i opere pod nazivom Noć ljubavi pod zvijezdama kojim je obilježeno 50 godina uspješnog djelovanja Turističke zajednice Rovinja. Dubrovčane i goste Grada oduševljava svojim koncertom u Noćima Dubrave u hotelskom kompleksu Dubrava-Babin Kuk u Dubrovniku. Ovaj mjesec završava velikim koncertom Noć u Staroj Ljubljani na Prešernovom trgu pred oko 8000 okupljenih Ljubljančana.
U rujnu je ponovno u svom Gradu gdje u Atriju Kneževa dvora sudjeluje na Večeri sjećanja na Marija Nardellija.
U listopadu kao počasna gošća prisustvuje premijeri najnovijeg djela Michela Legranda Mells de Rochefort u Kongresnoj dvorani u Parizu. Ubrzo nakon toga nastupa u popularnoj emisiji "1+2" privatne TV postaje u Skopju najavljujući na taj način svoj skorašnji koncert u tom gradu. Zadnjeg dana ovog mjeseca sudjeluje u svečanosti bratimljenja Ajaccia, glavnog grada Korzike, i Dubrovnika.
Zagrebački festival obilježava svoju 50 godinu postojanja. Tereza nastupa na večeri Retrospektiva šansona, s pjesmama Stari vrtuljak (Z. Golob) i Parkovi (A. Kabiljo - A. Dedić), te na večeri Revije skladatelja i pjevača u dijelu programa s autorskim izvedbama Đela Jusića - Stare ljubavi, Na Stradunu, Sve se vraća, Što je ostalo od ljubavi i Ti si grijeh. Sa svojim dugogodišnjim skladateljem Jusićem sudjeluje i u zabavnoj emisiji Željka Ogresta i gosti. Slijedi nastup u Poljskoj na poziv Trgovačko industrijske komore Poljske.
U prosincu slijede vrlo zapaženi koncerti na Bledu (Slovenija), zatim u Skopju (Makedonija) gdje posjećuje i rodnu kuću Majke Tereze, te nastupi u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) i gostovanje na koncertu Simone Weiss u Ljubljani (Slovenija).
Godinu Tereza zaokružuje sjajnim nastupom na tradicionalnom Božićnom koncertu u Ciboni s pjesmom Joška Banova Sretan ti Božić, narode moj.

2004. je započela organizacijom "Feste Dubrovnik" koja se već treću godinu odvija i gdje je Tereza umjetnička ravnateljica. Sav prihod od koncerata namijenjen je bio obnovi crkve sv. Vlaha i Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Dva skalina". Na završnom koncertu nastupili su glazbenici iz Hrvatske, Makedonije te klapa iz Crne Gore. Tereza je izvela pjesmu Serenade zajedno s klapom Raguza. U veljači je Tereza nastupila na dobrotvornom koncertu u hotelu Opera u sklopu niza aktivnosti Hvala ti moj dobri anđele. Osim te dobrotvorne akcije priključila se i akciji "Kuhačom protiv mina" za razminiravanje još uvijek miniranog područja Hrvatske. U ožujku u sklopu Dana Hrvatskog turizma Tereza je nastupila u Moskvi. Slijede gostovanja na radijskim i televizijskim emisijama. Početkom ljeta je domaćica promocije povodom otvaranja Ljetne umjetničke škole za strane studente u Dubrovniku te nastupa u Leksikografskom zavodu u Zagrebu i na Stradunu ispred crkve Sv.Vlaha zajedno sa klapom Maestral slaveći 35 godina njihova rada. U srpnju Tereza je nastupila na Melodijama Sunca i Mora u Portorožu (Slovenija). Prvu večer ( finalnu večer natjecateljskog djela) nastupila je u revijalnom dijelu otpjevavši "Katedralu". Na Međunarodnoj večeri izvela je novu pjesmu "Povej mi" na slovenskom i talijanskom jeziku. Osim Portoroža održala je koncert i u Izoli na Plaži "Simonov zaliv" -" NOĆ NA PLAŽI 5 MAGNIFICO -TEREZA". U povodu dana Domovinske zahvalnosti (05.08.2004) Tereza je nastupila u Kninu na koncertu "Obrana budućnosti" - otpjevavši Katedralu i Neka cijeli ovaj svijet... ("Jalta, Jalta"). Izravni prijenos je bio na HRT1. U istom mjesecu nastupa i u Dubrovniku na Babinom kuku - NOĆ DUBRAVE 2004. U rujnu slijede nastupi po Sloveniji, prvo u Kranju te u Velenju gdje je održan dobrotvorni open air koncert "50 zvezd za otroke". Cilj humanitarnog koncerta je bio sakupljanje sredstava za nabavu opreme za Center Ježek Velenje te za dječje bolnice u Celju i Slovenj Gradcu. Potom nastupa u Skoplju na koncertu u povodu godišnjice dobivanja Nobelove nagrade Majke Tereze. U istom mjesecu održava zajednički koncert sa klapom Maestral u Križankama (Ljubljana). U prosincu sudjeluje na humanitarnom koncertu "Hrvatska bez mina" u KD Vatroslav Lisinski . Koncert je bio nastavak akcije "Kuhačom protiv mina". Zatim slijede koncerti u Sloveniji. ( Portorož, Novo Mesto, Nova Gorica ...). Nastupa i u Delnicama kao specijalna gošća svečanosti Turističke zajednice Delnice. U novogodišnjoj emisiji "Studio 10" nastupila je sa pjesmom "Sviraj mi, sviraj" te u duetu sa K. Montenom otpjevala "Sve dok bude bilo i nas dvoje".

Godinu 2005. Tereza započinje pripremama za Festu Sv.Vlaha koja se ove godine obilježava po četvrti put uz mnogobroje manifestacije kao što su autorska večer Krešimira Magdića, koncert klapa u kazalištu M. Držića, izlet na Prevlaku.U sklopu Feste održano je i javno snimanje emisije „Domovnica“ u suradnji sa HTV-om gdje je jedna od voditeljica bila i Tereza. Festa je završila koncertom gdje su nastupili mnogobrojni hrvatski i inozemni izvođači. Tereza je pjevala u duetu s Kemalom Montenom „Sve dok bude bilo i nas dvoje“. Kao i svake godine do sada Festa je imala humanitarni karakter. U veljači sudjeluje u emisiji „Studio 10“ u povodu Valentinova, te održava kocert sa klapom Teuta na Bledu, Slovenija. Održala je i koncert u velikoj dvorani Doma kulture u Banja Luci povodom otvaranja Hrvatskog kulturnog centra. Krajem mjeseca održan je dobrotvorni koncert za izgradnji hospicija Sv. Luka u Zagrebu gdje je uz mnogobrojne glazbenike nastupila i Tereza sa pjesmom „Sve se vraća, sve se plaća“. Ožujak započinje koncertom u Jesnicama, te nastupom u Rijeci na danima Frankofonije i francuske kulture pod nazivom „Večer francuske šansone uz Terezu Kesoviju“. 05. svibnja u dvorani „V.Lisinskog“ u Zagrebu održan je jedan od obljetničkih koncerta pod nazivom „Mojih 45 Skalina“. Slijedi nastup u Moskvi povodom 60. godišnjice pobjede nad fašizmom. U lipnju je održala i veliki koncert u Mariboru, te je nastupila na večeri šansona u Ljubljani. Početkom srpnja nastupila je u show-programu druge večeri Splitskog festivala. Slijedi emisija „Ljeto u gradu“ uživo iz Dubrovnika koju je zajedno vodila sa Mirkom Fodorom. 10. srpnja prisustvovala je otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara te nakon završetka svečanog ceremonijala uslijedila je Dubrovačka noć uz nastup Tereze i klape Ragusa. Srpanj završava koncertom u Portorožu. 17. kolovoza održan je drugi u nizu obljetničkih koncerata „Mojih 45 Skalina“ u Dubrovniku u Kneževom dvoru. Krajem mjeseca nastupila je na dodjeli nagrada „Orlando“ u Palači Sponza u Dubrovniku te održala gala koncert u Ptuju. Rujan započinje nastupom na retrospektivnom koncertu u okviru festivala „Krapina 2005“. Izvela je pjesmu „Popevka za ljubav“ s kojom je osvojila Grand Prix 1986.g. Zatim slijedi nastup na humanitarnom koncertu u Šibeniku povodom godišnjice obilježavanja herojske borbe šibenskih branitelja. U listopadu Tereza je nastupila kao jedna od brojnih gošći na koncertu Kemala Montena koji se održao u koncertnoj dvorani „V.Lisinski“ u Zagrebu.
Povodom obilježavanja 45. godina glazbene karijere Croatia Records je izdala trostruki CD, na 2 CD-a je izbor od 45 pjesma, a kao bonus je CD Live a l'Olympia. Promocija CD-a održana je u „B.P. clubu“ u Zagrebu. U studenom Tereza je održala još jedan koncert humanitarnog karaktera u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Zagrebu. Istog se mjeseca održao GALA KONCERT "Tereza i prijatelji" u HNK u Zagrebu uz pratnju revijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Alana Bjelinskog. Gost je bio tenor Ivo- Đani Gamulin. U duetu su izveli "Duetino" iz opere "Don Giovanni "(Mozart) i Napitnicu iz "Traviate" (G.Verdi). Kao Terezin gost nastupio je i baletni prvak Dinko Bogdanić te prvaci, solisti i ansambl baleta Hrvatskog narodnog kazališta. Prihod tog koncerta bio je namjenjen SOS - Dječjem selu Hrvatska. U prosincu je Tereza nastupila na ZAGREBFESTU 2005, na prvoj “Autorskoj večeri” nastupila je sa pjesmom Nikice Kalogjere "Put u raj" a na drugoj "Večeri šansona" sa pjesmom Hrvoja Hegedušića "Tvojih pola sata".

Jubilarno početkom 2006. godine održao se peti po redu, revijalni koncert FESTA 2006 DUBROVNIK u Sportskoj dvorani u Gospinu polju u Dubrovniku. Vec tradicionalno u posljednjem tjednu siječnja, kao i sastavni dio ukupnog programa proslave Dana Grada Dubrovnika i Dana svetog Vlaha, u Dubrovniku su se okupili ponajbolji interpretatori kao što su: Petar Grašo, Colonia, Nina Badrić, Jelena Radan, Ivana Banfić, Ivana Kindl, Luka Nižetić i klapa Ragusa Vecchia, Srećko Krile, Massimo, Kostadinka Velovska, Doris Kosović, DaRiva, Helena Blagne, Boris Novković, Đana Kahariman (violina), Stijepo Gleđ, "Dani od Amora", Zorica Kondža te Tereza i Ivo Gamulin. Koncert je obilježila i smrt velikog skladatelja Nikice Kalogjere. I ovogodišnji revijalni koncert imao je humanitarni predznak sa svrhom prikupljanja sredstava za FESTIN HUMANITARNI FOND, namijenjen čišćenju minskih sumnjivih područja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.U sklopu Feste su bili priređeni usporedni događaji za izvođače kao što su "grličanje"- blagoslov grla u crkvi Sv. Vlaha, prijem kod gradonačelinice, Festa od Klapa u Gradskoj kavani, večera kod Rudenjaka, After party u Hotelu Palace. U veljači je Tereza nastupila na koncertu u Slovenskim Konjicama te Hrvatskom balu koji se održao u Beču. U ožujku su slijedile nominacije za Porin gdje je Tereza nominirana u kategoriji "Najbolji kompilacijski album" za album: Mojih 45 Skalina (autor kompilacije / urednik izdanja: Margit Antauer / Đorđe Kekić, nakladnik: Croatia Records). U svibnju je nastupila a Festivalu duhovne glezbe “Bonofest” koji se održao u Vukovaru, te na koncertu u Daruvaru. U srpnju se održao Splitski festival gdje je Tereza nastupila u show programu posvećenom Nikici Kalogjeri sa pjesmama "Nono", "Sviraj mi, sviraj" te u duetu sa Gulianom "Nima Splita do Splita”. U ljeti je održala koncerte u Poreču i Malom Lošinju. Pred kraj godine održala je koncerte u Kongu (hotel & casino- SLO), Mostaru (BIH), Vrhnika (SLO), Kranj (SLO) i Škofja Loka (SLO).U Osijeku je pred kraj studenog održan koncert “Moja ljubav moj je dom” u HNK. U prosincu je Tereza nastupila na obljetničkom koncertu Mire Ungara, te održala koncerte u Ljubuškom (BIH), Poreču i na Bledu (SLO). Novogodišnji koncert je održala u hotelu “Lav” u Splitu.
 

2007.  Kao i svake godine u siječnju održan je tradicionalni veliki humanitarni koncert FESTA 2007 DUBROVNIK u Sportskoj dvorani u Gospinu Polju, u Dubrovniku. Na FESTU bili su pozvani: Ivana Banfić i Gianni Gamulin, Zorica Kondža, Davor Radolfi, Maja Vučić, Ibrica Jusić, Đani Stipaničev, Ivo Amulić, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Sandi, Vlatka Pokos, Lado Leskovar, Dražen Zečić, Feminem, Đorđi Peruzović, DaRiva, Pero Panjković, Žana Mari Lalić, Milka Modrinić Roo Valetudo, Stijepo Gleđ i Tereza. Svi se nastupili uz živu svirku Festa-Orkestra pod ravnanjem Đela Jusića i Joška Banova. Višednevna manifestacija počela je tradicionalnom FESTOM OD KLAPA u Kazalištu Marina Držića 25, a nastavila se koncertom Zlatana Stipišića Gibonnija u Revelinu, te završila kajkavskim popevkama (Od Kaja do Fale) u Revelinu. Izravni prijenos Feste je bio na Drugom programu HR i Radio Dubrovniku. Na ovogodišnjoj Festi Tereza je izvela novu pjesmu "Dubrovniče slavni", a na Kajkavskim popevkama je izvela "Popevku za ljubav" i "Stiha, stiha povedaj mi mati" (Đ.Jusić - Nedo Zuban). U veljači je nastupila u Opatiji na večeri posvećenoj skladatelju i aranžeru Nikici Kalogjeri. Početkom travnja je Hrvatska turistička zajednica organizirala Hrvatski dan u Bratislavi gdje je kao gost nastupila Tereza. Krajem tog mjeseca je održala solistički koncert u Osijeku. Svibanj je započeo humanitarnim koncertom u organizaciji Dallasa Recordsa i Rotary Cluba Varaždin 1181 u Varaždinu, nastavio se sa koncertom Karoca gre u … Zagreb u KD Lisinski. Nakon toga su održana dva koncerta, prvi je koncert Gospari vam s pjesmom dohode (Simfonijski orkestar Dubrovnik,Tereza Kesovija, Đelo Jusić, Ibrica Jusić,Dubrovački trubaduri) u Mostaru (BIH), dok je drugi solistički koncert u bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu. U ljeti je održala koncerte u Murskoj Soboti i Novoj Gorici. I ove godine Tereza je nastupila na Splitskom festivalu sa pjesmom Serenada Splitu, te potom u Sarajevu u sklopu Baščaršijske noći '07. Tijekom ljeta održala je koncerte na Jelsi (Hvar) sa Ivom Gamulinom i Radojkom Šverko, te u Trogiru u kuli Kamerlengo. U rujnu se održao koncert iz ciklusa "Ne damo te pismo naša" u Splitu na stadionu Poljud na kojem su nastupile klapa Maslina, Intrade i Šufit uz goste Terezu, MIšu Kovača i Vinka Coce. Tijekom godine Tereza je prisustvovala na humanitarnim koncertima iz kojih se izdvaja onaj u Mariji Bistrici , te humanitarni koncert HRABRI LJUDI za stradale vatrogasce na otoku Kornati. Hrvatska turistička zajednica održala je dodjelu Plavog cvijeta u Cavtatu a kao glavna gošća nastupila je Tereza. Ovu godinu je označio koncert u Olympiji 16.11.2008. nakon punih 19 godina ( više informacija na linku Olympia 2007). Uz već poznate pjesme izvođene su i pjesme sa posljednjeg CD-a Zaustavi zemlju. Kraj godine su obilježili koncerti u Sloveniji – Domžale. Celje, Kranj i hotel Plesnik gdje je dočekala Novu godinu 2008.

2008. Zbog zdravstvenih problema nije sudjelovala na tradicionalnoj Festi u Dubrovniku čija je umjetnička ravnateljica. Nakon uspješne operacije i brzog oporavka,te nakon samo tri tjedna od operacije  održala je  koncerte u Ljubljani i Novoj  Gorici. Nastavlja održavati koncerte  i sudjelovati u humanitarnim akcijama- humanitarni koncerti za bolesnu djecu i oboljele od raka u Splitu, Korčuli i Sarajevu. Album Zaustavi vrijeme izabran je među najbolje albume zabavne glazbe u 2008 godini te je nominiran za Porin.U travnju dobiva  nagradu HGU "Status" povodom 50 godina karijere.U rujnu odlazi u Nicu te u studiju Jean Michel Padille snima francuske verzije pjesama Nauči me Ante Pecotića - u prepjevu Maryse Duilhe De la ou tu m'aimes i Fosterove Zaustavi vrijeme- Toutes mes larmes, francuski tekst su napisali Maryse Duilhe, Jean Michel Padilla i Tereza. Tv postaje  FRANCE 3, TV NICE TELEWEB i PleinSud TV objavljuju intervjue i reportaže o snimanju novih pjesama. Tokom ljeta imala je niz koncerata duž jadranske obale -Zadar, Trogir i Solin. U rujnu je koncertom još jednom oduševila prepune Križanke u Ljubljani. U studenom bilježi nastup na obljetničkom koncertu Joška Banova u splitskom HNK gdje svojom izvedbom  njegovih pjesama Lipi moj i Zar je voljeti grijeh izaziva ovacije.
Kraj 2008. obilježava izlazak dvostrukog cd-a  TEREZA KESOVIJA A L'OLYMPIA u izdanju DALLAS RECORDSA. Pjesma De la ou tu m'aimes je hit na francuskom radiju Atlantis te se nalazi na  Top listi HIT PARADE gdje dospijeva na  treće mjesto.U prosincu slijede priznanja DOMAGOJ za njegovanje domouljbne pjesme ,te po izboru čitatelja Slobodne Dalmacije izabrana je za Dalmatinku 2008 godine.Slijede koncerti u Ogulinu, Sisku,Mostaru te nastup na tradicionalnom božićnom koncertu u Ciboni.

2009. godina započinje gostovanjem na FESTI 2009 te promocijom DVD izdanja koncerta iz pariške Olympie. Slijedi još jedno priznanje “Nagrada za životno djelo grada Dubrovnika. U svibnju na dodjeli nagrade PORIN u Biogradu album Tereza Kesovija A l'Olympia u izdanju Dallas Records osvaja Porin za najbolji aranžman ( Ante Gelo i Alan Bjelinski ) za pjesmu Je suis malade ( Alice Dona i Serga Lama). Terezi je dodijeljena  posebna nagrada PORIN za životno djelo. U lipnju slijede nove nagrade i priznanja - uz  regionalnu nagradu INDEXI za životno djelo, Tereza osvaja i regionalnu nagradu INDEXI za projekt-album godine za 2008. za album Tereza Kesovija A l'Olympia u izdanju Dallas Records.
Cijela 2009. obilježena je mnogobrojnim solističkim koncertima te koncertnim nastupima. Koncert u  KD V.Lisinski Zagreb ( travanj), na Trsatu u Rijeci ( kolovoz ), Cankarjevem domu - Ljubljana, Coloseum - Sarajevo, te nastupi na festivalima u Šibeniku i Krapini te Božićni koncerti u Zagrebu - u Hrvatskom narodnom kazalištu te tradicionalni božićni koncert u Ciboni.
Tereza cijele godine bilježi uspjehe na Top listama francuskih radio postaja-radio Atlantis, belgijsko-francuski radio FIL s pjesmama Toutes mes larmes, Je cherche encore i De la ou tu m'aimes..
Uspješnu 2009 godinu zaključuje gostovanje na albumu makedonskog glazbenika Gara Tavitjana interpretacijom pjesme Kaleš bre Anđo.Pjesma je objavljena na albumu u izdanju Paramecijum produkcije iz Skoplja.

2010.  godina započinje nastavkom obilježavanja 50 godišnjice glazbene karijere . Slijede solistički koncerti u Varaždinu, Tuzli  te u Ljubljani– Cankarjev dom. Koncert 7 diva za Svetog Duju održanje  na splitskoj Rivi gdje pjeva zajedno s Ljupkom Dimitrovskom, Meri Cetinić, Zoricom Kondžom, Radojkom Šverko, Jasnom Zlokić i Ksenijom Prohaskom. Nastup na otvaranju 50. jubilarnog festivala u Splitu gdje izvodi himnu festivala Nima Splita do Splita te nastup na retrospektivnoj večeri s pjesmom Nima više one pisme koja je posvećena velikanima festivala.  Ljeto nastavlja koncertom ispred crkve Sv. Nikole u Čilipima koji je proglašen  najboljim koncertom u Konavlima. “ U Francuskoj Terezine  pjesme De la ou tu m’aimes, Tout les larmes, Je cherche encore i Je suis malade  i dalje su često emitirane te rado slušane na radio postajama. U rujnu slijedi veliki solistički koncert „ Još se srce umorilo nije „ u prepunoj  Kd Vatroslav Lisinski. Na Runjićevim večerima u Splitu  nastupila je po  prvi puta sa pjesmom Pastorala koju su za nju 1982. napisali Zdenko Runjić i Jakša Fiamengo. U prosincu slijedi Božićni humanitarni koncert u HNK Zadar, u organizaciji Rotary cluba Zadar. Tereza godinu završava najavom koncerata za siječanj 2011  u Beogradu i Novom Sadu  nakon 20 godina nenastupanja. Tereza je godinu tradicionalno zaključila nastupom na Božićnom koncertu u Ciboni. 

Početak 2011. godine obilježavaju povratnički koncerti u  Srbiji.Veliki je interes medija i publike  za koncerte u Novom Sadu ( SPENS ) i Beogradu ( Sava centar). Orkestar Camerata Serbica pod ravnanjem Đela Jusića i  mnogobrojna publika  stvaraju poseban ugođaj tijekom cijelog trosatnog koncerta, sve od uvodne pjesme Prijatelji stari, gdje ste pa sve do nekoliko izlazaka na bis.Osim mnogobrojne publike ( 3500 gledatelja ), prisustvovali su i  brojni  diplomatski predstavnici  u Beogradu te predsjednica Skupštine Srbije.Koncerti su snimljeni i prikazani u programu RTV Vojvodina i RTV Srbije, u nekoliko navrata.Tokom proljeća slijede nezaboravni  koncerti u Somboru i Subotici te nastup kao gošća iznenađenja na koncertu „Proleće u Beogradu“ u Domu sindikata. Krajem siječnja održana je deseta jubilarna „Festa“ u Dubrovniku posvećena Terezi i na kojoj su poznati pjevači pjevali pjesme Tereze Kesovije. Tokom mjeseca lipnja Terezi Kesoviji uručena je posebna plaketa grada Siska za „doprinos razvoju turizma“ u ovom gradu.Na poziv Vlade Crne Gore Tereza je u rujnu održala koncert u prepunom Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici. U listopadu slijedi uvodni koncert u turneju „Hrvatske dive“ skupa s Radojkom Šverko i Gabi Novak, održan u KD Vatroslava Lisinskog. Snimak koncerta prikazan je u programu HRT-a. Slijedi nastup na proslavi sedamdesete godišnjice Tamburaškog orkestra HRT-a koja je održana u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Uz redovne solističke koncerte u Sloveniji tokom cijele godine, Tereza je godinu zaključila turnejom „Najlepše dalmatinske pesmi“ po gradovima Slovenije gdje je nastupila zajedno s Oliverom Dragojevićem, Jasnom Zlokić i Meri Cetinić.2012


2012. godina bila je godina brojnih koncertnih uspjeha u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Vrijedi istaknuti turneju po Srbiji s ansamblom Ante Gela, Gabi Novak i Meri Cetinić u beogradskom Sava-centru, Novom Sadu i Nišu, ponovni koncert u Zagrebu s Gabi i Radojkom Šverko na Večerima na Griču i koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji u istom sastavu. Nezaboravni su i koncerti  pred prepunom ljetnom pozornicom amfiteatra u Cetinju, Crna Gora, ljetna turneja po Hrvatskoj te koncerti u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Matuljima, Opuzenu, Trogiru i Varaždinu, kao i brojni koncerti i nastupi u Sloveniji.
Ove je godine prestižna francuska TV stanica FRANCE 24  snimila reportažu o Terezi  kao jednoj od osoba koja najbolje može na području kulture i glazbe predstaviti Hrvatsku pred ulazak u Europsku Uniju. Tereza je nastavila promovirati francusku kulturu i glazbu, uključujući tu i posebne večeri  koje su uključivale predstavljanje francuske šansone, na koncertima koje je održala u Zagrebu i Splitu. Nezaboravan je i nastup povodom 20 godina makedonske nezavisnosti pred 70 000 posjetitelja na stadionu Vardara u Skopju na poziv Tavitjan Brothers, kao i topao prijem na festivalu “Kao nekad pred Božić” u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.   
2012. objavljen je i novi kompilacijski CD Tereze Kesovije – Love Collection – Najljepše ljubavne pjesme u izdanju Croatia Records s 22 pjesme od kojih su mnoge prvi puta objavljene u digitaliziranom  obliku na CD-u.
Poseban doživljaj donijelo je gostovanje Tereze Kesovije na jubilarnom koncertu grupe Opća opasnost u Županji. Za ovu priliku je nakon 17 godina ponovo zajednički izvedena rock verzija pjesme Stare ljubavi na oduševljene prisutne brojne publike i poštovatelja ove popularne grupe, ali i Tereze Kesovije.  Koncertna 2012.g. završava nastupom  u Viteškoj dvorani dvorca u Brežicama.
 

2013


Koncertne aktivnosti nastavljene su samostalnim Terezinim koncertima, ali i zajedničkim koncertima diva u suradnji s Gabi Novak i Radojkom Šverko. Tako je Tereza treću godinu zaredom uspješno održala koncert u Beogradu, ovaj puta u dvorani Doma sindikata, ponovo je nastupila na Cetinju, održala vrlo emotivan koncert u Tivtu, a posebno vrijedi spomenuti Terezin koncert u Dubrovniku na kongresu Svjetske nogometne asocijacije – FIFA, na poziv Davora Šukera uz čestitke Michela Platinija na sjajnom nastupu. Uz redovne Terezine nastupe i koncerte u Hrvatskoj i Sloveniji, posebno vrijedi istaknuti koncerte Diva u Sarajevu gdje su 8.3.2013. u Bosanskom kulturnom centru održale dva rasprodana koncerta, kao i njihov veliki koncert u Beču, gdje su u Teatru Akzent oduševile brojnu publiku. Osim toga Tereza je s Gabi i Radojkom održala vrlo uspješnu turneju u Hrvatskoj koja je obuhvatila koncerte u Rijeci, Zadru, Trogiru i Makarskoj. Tereza Kesovija se 2013. posebno angažirala u nastojanju da pomogne teško bolesnom prijatelju, istaknutom klapskom tenoru Vinku  Coci pa je sudjelovala u organizaciji i pjevala na humanitarnom koncertu u Trogiru i posjetila ga u bolnici. Nažalost, Vinko nije dobio  bitku, ali ostaje posljednji duet koji je snimio s Terezom. Radi se o pjesmi Valcer u Europi koja se rado slušala. Tereza snima još jednu  novu pjesmu -  biblijsku pjesmu Pjesmu nad pjesmama u aranžmanu Ante Gela, a koja se nalazi na albumu duhovne glazbe istoga imena na kojem najpoznatije pjesme sastava „Jukić“ iz Sarajeva izvode poznata imena hrvatske pop i zabavne glazbe.Tereza se ove 2013. godine vratila i na Krapinski festival kajkavske popevke gdje je ovacijama ispraćena njena izvedba pjesme  Nalukni se. Cijelu godinu Tereza je provela uporedo radivši na autobiografiji koja je najavljena za 2014. godinu. Croatia Records je krajem godine objavila kompilacijski album Parkovi - Tereza Kesovija pjeva Alfija Kabilja u okviru edicije Alfi Kabiljo Song Collection koji je izuzetno lijepo primljen i tjednima se nalazio na top listi najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Ovo izdanje sadrži pjesme koje su u suradnji Tereza i Kabiljo snimili u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Rusiji.  
 


2014

2014 godina je sva u znaku izlaska i promocija autobiografije „ To sam ja“. Godina započinje proslavom Nove godine u hotelu palace u Petrovcu. Slijede koncerti u Velikoj Gorici,Tržiču, Ljubljani te solistički koncert pod nazivom  „ Moja priča“ u KD Vatroslava Lisinskog. Najava nove pjesme  Moja priča kantautorice Maye Saar ujedno je najava novog albuma.Snimanje spota i pjesme „ Vjeruj u sutra“ za humanitarnu akciju regija zahvaćenih poplavama.Slijede nastupi u Karlovcu ( Zorin dom), Ravne na Koroškem. Promocija autobiografije „ To sam ja „ u Zagrebu, u jednom od najljepših koncertnih prostora u Zagrebu, Preporodna dvorana palače narodnog doma u Opatičkoj ulici. Slijede koncerti u Parku Maksimir,koncert  „Popevka za ljubav“ u Krapinskim toplicama. Od ljetnih koncerata  ističu se koncert „ Moja posljednja i prva ljubavi“ na kulturnoj ljetnoj manifestaciji Glumci u Zagvozdu. Nastup na 299.-toj  sinjskoj alki. Posebno emotivna bila je promocija autobiografije „To sam ja“ u rodnom Dubrovniku u kazalištu Marin Držić te na Grudi u Konavlima u prostorijama Matice Hrvatske.U listopadu slijedi koncert u Kd Vatroslava Lisinskog pod nazivom „ Neke dobre pjesme“ sa Gabi Novak, Radojkom Šverko,Tedi Spalatom, Zoranom Predinom i Massimom. Slijede promocije autobiografije po Sloveniji, Opatiji, Zaprešiću,Velikoj Gorici.Tereza je gošća na  koncertu u čast Đorđu Novkoviću u Sava centru. Predstavljanje autobiografije u Zagrebu na Interliberu.Nastupi na Međimurskom festivalu zabavne glazbe, festivalu Zlatna palma u Dubrovniku,Bledu,nastup na koncertu u Glazbenom zavaodu u Zagrebu povodom 75-tog rođendana Đela Jusića. Biografija:

Izdvojeno:

Koncertni nastupi:

29.06.2019
Gala koncert, Grajsko dvorišče gradu Komenda na Polzeli, 20h
09.06.2019
Split, stadion Poljud
06.06.2019
Žički dvor Maribor, 19:30h
24.03.2019
Ribnica, Slovenija
23.03.2019
Ljutomer, Slovenija
18.02.2019
Ljubljana, Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Koncert To sam ja
02.02.2019
Tvrđava Revelin - Večera od Kandelore - Tereza Kesovija sa Komornim orkestrom Dubrovačkog simfonijskog orkestra
30.10.2018
Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, "Udomimo prijatelja"
21.10.2018
Zagreb, Hrvatsko narodno Kazalište, Humanitarna akciju "Uz nas niste sami"
25.08.2018
Prvi glas Zagorja, Retrospektiva festivala, Sv.Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene u 20h