KD Vatroslav Lisinski

 GABI NOVAK, RADOJKA ŠVERKO I TEREZA KESOVIJA

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam koncert 'HRVATSKE DIVE' koji će se održati 13.10.2011.g u LISINSKOM .

Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko uz vrhunski prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele tijekom dvosatnog koncertna izmjenjivat će se sa svojim najvećim hitovima koje su stvarale tijekom dugogodišnjih karijera. Ove prave, istinske hrvatske dive ne treba posebno predstavljati jer njihova glazba i tijek njihove karijere poznat je svim poznavateljima vrhunske glazbe.

Tereza Kesovija, dobitnica priznanja Porin za životno djelo, jedina hrvatska izvođačica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu - pariškoj Olympiji, umjetnica koju jednostavno obožavaju Hrvatska i Francuska, umjetnica kojoj se cijeli svijet divi.

Gabi Novak, prva dama hrvatske šlageristike, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu učestvovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, do nastupa na jazz festivalima na Bledu i saradnji s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B.P. Conventionom (uključivši vokalnu verziju Prohasnike "Intime"), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill.

Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme "Svijet je moj", kompozitora Alfija Kabilja, dobija priznanje "The Most Outstanding Performance", čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.

Koncertom 'HRVATSKIH DIVA' u Lisinskom započinje turneja Hrvatskih Diva koja će se početkom 2012.g nastaviti na prostorima cijele regije.

http://www.lisinski.hr/

Izdvojeno:

Koncertni nastupi:

06.11.2018
Ljubljana, Cankarjev dom, Gallusova dvorana Koncert "To sam ja"
30.10.2018
Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, "Udomimo prijatelja"
21.10.2018
Zagreb, Hrvatsko narodno Kazalište, Humanitarna akciju "Uz nas niste sami"
25.08.2018
Prvi glas Zagorja, Retrospektiva festivala, Sv.Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene u 20h
18.08.2018
Letni oder, Ruše
06.08.2018
Tri dive, Kotor
30.07.2018
Dubrovnik, taraca tvrđave Revelin
15.05.2018
Zadar, Hrvatko narodno kazalište
13.05.2018
Split, Hrvatsko narodno kazalište
11.03.2018
Šibenik, HNK, 20h, solistički koncert